Sayfalar

29 May 2013

SALAMURA NASIL YAPILIR YARDIM ????

Annemden getirdiğim canım asma yaprakları yapmam için kenarda bekliyor :) İnternetten bir kaç tarif buldum ama bana tarif yada tavsiye edeceğiniz bir salamura yöntemi varmı arkadaşlar :)

6 yorum:

  1. biz memlekette kalın tuz kullanıyoruz.genelde anacığım yapar ben yaprakları destelemesine yardım ederdim.
    ama hatırladığım kadarıyla önce suyu kaynatıp soğumaya bırakıyorsun bu arada içine mutlaka kalın tuz atıyorsun.kıvamı için yumurtayı kullanabilirsin.üstte kalıyorsa kıvam iyidir:) sonra yaprakları kat kat döşüyorsun aralarına kalın tuz serperek.üstünede tuzlu ve soğumuş suyu döküyor ve ağzını kapatıp karanlık bir yerde olmaya bırakıyorsun.umarım faydalı olur.kolay gelsin ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin dediğin şekilde küçük bir kvanoza yapmayı planlıyorum. Şİmdi beceremezsem ziyan olmasın yapraklarım :)anneciğinin ellerine sağlık. İnşallah güzel yapabilirim :)bir soru daha aralara tuz serpilecek derken demet yapıyoruz ve onun aralarınamı tuz serpiyoruz ve demetler kaçarlı olacak. bu konuda da beni aydınlatırsan sanırım tamam olur :)

      Sil
    2. evet demet yerine deste desek daha doğru olur.demetler çok kalın olmayacak mesela 10 yaprak gibi.aralarına tuz serperek bir tuz bir yaprak şeklinde döşeyeceksin.bu şekilde yapınca ekşiliği rengi aynı kalıyor.kayınvalidem de yaprakları düz koymak yerine tuzları arasına koyup sarma yapar gibi kıvırıp kıvırıp koyuyor.o da güzel bir yöntem.hangisini tercih edersen.kolay gelsin.sevgiler..

      Sil
    3. sarma şeklinde yapma fikrini internetten bulmuş ve bi yere not etmiştim. Olmasa 2 çeşidini de yapayım hangisi bana daha uygunsa onu yaparım. Çok teşekkür ederim alanaycım bu güzel bilgiler için .annen ve kayınvalidenin de tekrar tekrar ellerine sağlık. Yapar yapmaz yayınlarım her iki metodu da :)

      Sil
  2. Hiç bilmiyorum canım ama Alanay hanım bayağı yyardımcı olmuş.. benim içinde faydalı oldu bayağı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amaç buydu zaten herkes faydalansın. inşallah becerebiliriz ceyda :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...